Eddy Wally is niet meer

zaterdag 7 februari 2015 - 09:15
Eddy Wally
Eddy Wally is niet meer onder ons.
Eddy Wally is niet meer onder ons. Hij overleed zaterdag 6 februari 2016 op 83-jarige leeftijd.
Eddy Wally heeft tijdens zijn leven heel wat mensen geraakt. Radio 2 wil zo veel mogelijk mooie momenten van zijn fans verzamelen. We maken er een mooi boek van dat we aan zijn familie zullen overhandigen.
Grijp je kans om jouw mooiste herinnering of persoonlijk verhaal te delen.
Eddy werd geboren als Eduard Van De Walle op 12 juli 1932. Hij groeit op in de volksbuurt 'De Katte' in Zelzate.
Op jonge leeftijd wordt hij kostwinner van het gezin als zijn vader sterft. Hij werkt als textielarbeider in een weverij in Sas Van Gent, waar hij zijn vrouw Mariëtte leert kennen.
Ze trouwen in 1956 en één jaar later wordt hun enige dochter Marina geboren.
Hij verlaat het fabriek en gaat lederwaren verkopen op verschillende markten. Tussendoor speelde hij accordeon en nam hij geregeld deel aan crochetwedstrijden.
In 1960 neemt Eddy Wally de winkel en café van zijn schoonouders over in Ertvelde. Zeven jaar later opent hij het legendarisch feestpaleis 'Paris-Las Vegas'. 1967 is ook het jaar dat 'Chérie' uit komt. Het succes van deze hit resulteert in een gouden plaat.
Het grote publiek zingt daarna ook mee met de successen 'Als marktkramer ben ik geboren', 'Ik spring uit een vliegmachien', 'Met gesloten ogen' en 'Marinella'.
In 1973 komt er nog een grote droom van Eddy uit. Hij mag in de Verenigde Staten optreden. De reis wordt gefilmd door de BRT. In 1979 treedt hij samen met Elton John op in de Sovjet-Unie.
In de jaren 70 en 80 presenteerde Eddy Wally het radioprogramma 'Onvergetelijk' bij BRT2 Omroep Oost-Vlaanderen.
Dertig jaar na zijn grootste hit ‘Chérie' wordt ‘Cherie In Da House' opnieuw een knaller van formaat. Hij wint er op Radio 2 Zomerhit de award 'Beste Belgische Productie' mee.
In 2005 ontving hij de onderscheiding van 'Ridder in de Leopoldsorde'.
In 2011 krijgt Eddy Wally een hersenbloeding en wordt opgenomen in een woonzorgcentrum. Een jaar later overlijdt zijn vrouw Mariëtte.
Het volledige verhaal van Eddy Wally vind je hier: bit.ly/1K6Orlb
[ds nid:43654|build_mode:teaser]
[ds nid:43652|build_mode:teaser]
[ds nid:46989|build_mode:teaser]

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!