"Iedereen kan leren barbecueën"
di 11 mrt. - 2:30
De vroege zon doet je misschien twijfelen aan de seizoenen, misschien heb je afgelopen weekend al je barbecuestel boven gehaald.
Aspirant-chefs die het professioneler willen aanpakken kunnen vanaf nu naar de BBQAcademy in Gavere.
"Iedereen kan leren barbecueën", zegt initiatiefnemer Koen Maes. "Zodra je een paar basistechnieken en -regels onder de knie hebt kan je heel veel."
Meer info op www.bbqacademy.be
Tips om gezond te barbecueën:
- Gebruik nooit hout en al zeker geen afvalhout dat behandeld is met bv. verf, of anti-schimmelproducten zoals bij treinbilsen
- Kies voor houtskool als brandstof - die is ervoor gemaakt
- Laat het vlees niet aanbranden.
- Kies in de mate van het mogelijke voor niet vette vis of vlees
- Laat minstens 10 cm afstand tussen de kolen of briketten en het voedsel
- Gebruik aluminium schaaltjes om te vermijden dat vet van het voedsel op de hete kolen druppelt en verbrandt. Dan komen PAK’s vrij (polyaromatische koolwaterstoffen). Die krijgen we binnen in ons lichaam en de lever kan die omzetten in kankerverwekkende stoffen