3 smaakvolle vegetarische hamburgers

donderdag 9 september 2021 - 14:30
Ook zonder vlees kan je genieten van een lekkere hamburger!

Kikkererwten

Dit heb je nodig (voor 4 stuks)

  • 250 gram kikkererwten, zonder vocht
  • 2 geraspte wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels komijn
  • 1 ei
  • 3-4 eetlepels meel 
  • Olijfolie 
  • 4 ronde broodjes
  • Beleg: tomaat, komkommer, avocado, ...

Aan de slag

Pureer de kikkererwten samen met de wortels, ui en knoflook. Kruid met de komijn, cayennepeper, peper en zout. Meng het ei onder het kikkererwtenmengsel. Voeg ten slotte het meel toe om het mengsel wat steviger te maken. Kneed vier burgers uit het mengsel.

Bak de burgers met wat olijfolie aan beide kanten lichtbruin. Bak ze daarna nog 10 minuten af in de oven op 180°C.

Tijd voor het broodje! Snijd het open en beleg de burger met je favoriete groentjes. Maak het af met een lekkere dressing en eten maar! 

Hummus 

Dit heb je nodig (voor 2 stuks)

  • 1 aubergine 
  • Verse spinazie
  • Rode ui
  • 2 harde broodjes
  • Tomaat in plakjes gesneden
  • Hummus 
  • Olijfolie
  • 1/4 van een Spaanse peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 1/4 theelepel vers gemalen peper

Aan de slag

Snijd de aubergine in dikke plakken van zo’n 3 tot 4 cm en gebruik 2 plakken per burger. Strooi op beide kanten wat zout en laat het een kwartiertje intrekken, zodat het meeste vocht uit de aubergine verdwijnt.

Meng de fijngesneden Spaanse peper met de olijfolie en het zout, peper, oregano, knoflook- en paprikapoeder. Dompel de aubergineplakken onder in dit mengsel. Grill beide kanten van de aubergine zo’n 4-5 minuten per kant. 

Beleg het broodje en smeer elke aubergineplak in met hummus. Smakelijk!

Bonen

Dit heb je nodig

  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 rode ui
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 harde ronde broodjes
  • Peper en zout
  • Kurkuma
  • Ketchup
  • Groentjes naar keuze (sla, tomaat, avocado, ...)

Aan de slag

Druk de bonen fijn met een vork of pureer ze met een mixer. Voeg er de ajuin, het paneermeel en het ei aan toe. Meng goed. Kruid met de cayennepeper, kurkuma, peper en zout. Kneed er 4 burgers uit.

Bak ze zo'n 5 minuten per kant. Leg ze daarna tussen een broodje, beleg met schijfjes avocado, plakjes tomaat en sla. Werk af met ketchup. Mmmm!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!