4 barbecue beginnersfouten

zaterdag 8 mei 2021 - 09:00
Niets past beter bij mooi weer dan een heerlijke barbecue! Dankzij deze tips word jij een ware grillmeester!

Haast en spoed...

619747233

Zijn zelden goed. En al helemaal niet wanneer je aan het barbecueën gaat! Denk op voorhand na hoeveel tijd je nodig gaat hebben en probeer zoveel mogelijk op voorhand te plannen en/of voorbereiden. Wanneer je haast, ga je je barbecue misschien té warm stoken, waardoor je het vlees te veel gaat schroeien en misschien zelfs verbranden. Het punt van barbecueën is je vlees traag en geleidelijk aan te laten garen, waardoor het super sappig wordt. Neem je tijd!

Van koelkast tot grill

Leg je vlees niet rechtstreeks vanuit de koelkast op je barbecue. Haal 't zeker een uurtje op voorhand (zeker niet langer!) uit de koelkast en laat het rusten op kamertemperatuur (zeker niet warmer!). Hierdoor gaat het vlees nog beter smaken en wordt de textuur ook beter!

Tang-tip

306610_630x440_a

Gebruik geen vork om je vlees om te draaien. Je wilt je vlees lekker sappig houden, dus prik er geen gaatjes in! Draai 't om met een tang, zodat je vlees intact en sappig blijft.

Rustpauze

bbq accessoires

Laat je vlees eventjes rusten wanneer je het van de barbecue haalt. De sappen in vlees vloeien naar de koelste plek. Wanneer je je vlees dus meteen na het bakken aansnijdt, zal het dus allemaal op je bord eindigen. Laat het vlees eventjes liggen en het zal de sappen opnieuw absorberen, waardoor ze in het vlees blijven zitten, en dus niet op je bord.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!