7 tips om huidirritaties en acne te voorkomen wanneer je een mondmasker draagt

dinsdag 4 augustus 2020 - 09:00
Je hebt een mondmasker vanaf nu altijd op zak. Je draagt het op straat, in de bus, in de winkel en in de bioscoop. Als je een mondmasker vaak en lange periodes draagt, kan je wel eens last krijgen van huidirritaties of zelfs acne. Hoe blijft je huid mooi bij het dragen van een mondmasker? Deze tips helpen je op weg!

Pruts niet aan je gezicht

Een mondmasker dragen, kan vervelend aanvoelen op je gezicht. Het kriebelt of jeukt al snel. Probeer zo weinig mogelijk aan je gezicht te prutsen, want dat is het laatste wat je mag doen als je last hebt van acne!

Een aangepaste verzorging

Elk huidtype is anders en reageert dan ook anders op mondmaskers. Als je veel zweet en je gebruikt graag vette crèmes, werkt dat uiteraard acne in de hand. Vochtige lucht onder het masker zorgt ervoor dat de huid droger wordt.

Een juiste en aangepaste verzorging voor je huid is dus belangrijk! Welke verzorging jij nodig hebt, hangt af van je huid. Heb je een vette huid? Dan ga je het best op zoek naar een lichte crème. Een droge huid heeft meer voeding en hydratatie nodig.

Kies voor een katoenen mondmasker

Als je een mondmasker draagt, begin je sneller te zweten. Zweet gaat hand in hand met roodheid en huidirritaties. Daarom wordt het afgeraden om mondmaskers te dragen die te dicht tegen de huid plakken. Neopreen mondmaskers sluiten bijvoorbeeld helemaal af.

Bij de ademhaling komt vocht en warmte vrij. Het is dat vocht dat zorgt voor uitdroging van de huid. Als je al een droge huid hebt, is dat extra lastig. Draag daarom het best een mondmasker uit absorberend materiaal zoals katoen.

Twee mondmaskers

Het is ook heel handig als je twee mondmaskers op zak hebt. Wordt het ene masker te vochtig? Trek dan het andere aan. Je huid droogt meteen minder uit.

Hou het simpel

Ook verkies je het best een mondmasker in een neutrale kleur. Als de binnenkant van een mondmasker fel gekleurd is, kan je huid allergisch reageren op de kleurstoffen. Dat kan ook gebeuren bij synthetische materialen. Hou het dus simpel!

Make-up

Zware make-up is altijd gevaarlijk als je veel last hebt van huidirritaties of acne. Met een mondmasker aan wordt dat enkel erger. Draag je graag een dikke laag foundation? Schakel dan nu over naar een lichtere poederversie. Je huid is je dankbaar!

Draag het regelmatig

Draag je mondmasker zo vaak mogelijk. Voor de algemene volksgezondheid, maar ook voor je huid. Een huid went aan een mondmasker en dat is misschien wel de beste manier om irritatie te voorkomen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!