Alles wat je moet weten over het milieuvignet in Frankrijk

dinsdag 16 juni 2020 - 16:17
Trek je met de wagen naar het prachtige Frankrijk? Lees dan zeker eerst deze info!

Crit'Air Ecovignet

Een milieuzone kan in Frankrijk bestaan uit een zone waar beperkt verkeer is toegestaan (Zone à Circulation Restreinte oftewel ZCR) of een luchtkwaliteitszone. In deze zones mogen op weekdagen tussen 8 en 20 uur alleen voertuigen binnen met een milieusticker. Je kan het 'Crit'Air Ecovignet' uitsluitend online bestellen via deze website. De website is ook in het Engels beschikbaar. Het vignet kost 4,80 euro, verzending incluis, en zou binnen de tien dagen geleverd worden. Meer tips voor de aanvraag van je milieuvignet vind je op de website van VAB.

Wie een Europese gehandicaptenparkeerkaart heeft, moet ook over een Crit'Air Ecoviget beschikken. Er bestaat geen apart vignet voor mindervaliden. De toegang tot een milieuzone mag niet geweigerd worden voor voertuigen waarin een mindervalide reist of vervoerd wordt (zolang een  Europese gehandicaptenparkeerkaart aanwezig is), ongeacht de kleur van het vignet en het tijdstip.

Er bestaan zes verschillende soorten milieuvignetten, elk met een eigen kleur. Tot welke categorie een voertuig behoort, hangt af van het jaar waarin hij geregistreerd werd, de energieklasse en de euronorm. Dat is de CO2-uitstoot, die staat vermeld op je inschrijvingsbewijs. Campers die minder dan 3,5 ton wegen worden als gewone auto's beschouwd. Zwaardere campers behoren tot dezelfde categorie als vrachtwagens.

Gemeenten bepalen zelf welke kleur milieuvignetten ze toelaten. Het overtreden van de regels kan leiden tot een rijverbod en een boete van 68 tot 450 euro! Meer concrete info per stad of regio vind je hier.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!