Gebruik jij deo 's ochtends of 's avonds?

vrijdag 29 mei 2020 - 06:39
Het is waarschijnlijk een vast ritueel. Je doet je ogen open, je rent naar de badkamer, springt in de douche, droogt je af ... én spuit of rolt wat deodorant op je oksels. Maar is dit wel de goede manier?

Het lijkt erg onlogisch, maar deo smeren, rollen of spuiten doe je eigenlijk best 's avonds voor het slapengaan. Tenminste, de meeste mensen. Deodorants bevatten doorgaans naast parfums ook stoffen die het zweten tegengaan. Die moeten in de huid kunnen doordringen, dus worden ze het best op een droge huid aangebracht.

En een droge huid hebben de meeste mensen niet 's ochtends. De meeste mensen nemen een douche voor ze aan de dag beginnen. Dan is je huid immers vochtig, lossen de anti-zweetmiddelen op en verdunnen ze. Bijkomend voordeel om het 's avonds te doen, is dat de stoffen tijdens de nacht meer kans hebben om in de poriën te dringen, omdat je lichaam lange tijd rust.

Sweat like an Egyptian

Wist je overigens dat de farao's al deodorants gebruikten? Bij opgravingen in het oude Egypte vonden archeologen aluminium kristallen, een stof gelijkaardig aan de aluminiumzouten die je in hedendaagse antizweetmiddelen terugvindt. Daarom zie je Cleopatra dus nooit afgebeeld met okselvijvers!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!