radio2 aan zee
Groentjes op de barbecue? Héérlijk!
De juiste groenten
Let op, niet alle groenten zijn even geschikt om rechtstreeks op de barbecue te leggen! De volgende groenten kan je wel zonder problemen barbecueën:
- asperges
- aubergines
- bleekselderij (de dikke stengels)
- grote champignons
- courgettes
- knolselderij (in dikke plakken)
- paprika’s
- prei
- raapjes
- suikermaïs
- tomaten
- uien
- venkel (in dikke plakken)
- wortelen (de dunnere exemplaren)
Gebruik groenteroosters
Heb je te veel kleine stukjes die door het rooster kunnen vallen? Groenteroosters zijn een handig hulpmiddel.
Bescherm met olijfolie
Groenten zijn nogal delicaat en mag je nooit rechtstreeks op het vuur leggen. Smeer ze dus voor (maar ook tijdens) het roosteren goed in met olie. Kruid ze pas op het einde met peper, zout en andere kruiden naar wens.
Rooster op een zacht vuurtje
Zet je groentjes zeker niet op een te hoog vuur. Laat ze zachtjes roosteren aan de zijkanten van het vuur.
Groentepapillot
Geen fan van geroosterde groenten? Ga dan voor een lekkere groentepapillot. Vul een vel zilverpapier met stukken groentjes, kruid met peper en zout en voeg wat witte wijn of bouillon toe. Vouw het vel mooi dicht, en zet het op het vuur. Je pakketje zal heerlijk gaar stomen.