Groentjes op de barbecue? Héérlijk!

maandag 16 april 2018 - 15:53
Aha!
Bij lekker barbecueën denken de meesten onder ons aan vlees bakken. Maar heb je ook al eens groentjes op de rooster gelegd? Verrukkelijk!

De juiste groenten

vegetarian-kebabs-12

Let op, niet alle groenten zijn even geschikt om rechtstreeks op de barbecue te leggen! De volgende groenten kan je wel zonder problemen barbecueën:

  • asperges
  • aubergines
  • bleekselderij (de dikke stengels)
  • grote champignons
  • courgettes
  • knolselderij (in dikke plakken)
  • paprika’s
  • prei
  • raapjes
  • suikermaïs
  • tomaten
  • uien
  • venkel (in dikke plakken)
  • wortelen (de dunnere exemplaren)

Gebruik groenteroosters

df5f2d84998c4e05ed6471306b8c25a3

Heb je te veel kleine stukjes die door het rooster kunnen vallen? Groenteroosters zijn een handig hulpmiddel.

Bescherm met olijfolie

olive oil for roasting vegetables (1)

Groenten zijn nogal delicaat en mag je nooit rechtstreeks op het vuur leggen. Smeer ze dus voor (maar ook tijdens) het roosteren goed in met olie. Kruid ze pas op het einde met peper, zout en andere kruiden naar wens.

Rooster op een zacht vuurtje

gty_grilled_vegetables_ll_130628_16x9t_608

Zet je groentjes zeker niet op een te hoog vuur. Laat ze zachtjes roosteren aan de zijkanten van het vuur.

Groentepapillot

grilling-summer-vegetables-in-foil

Geen fan van geroosterde groenten? Ga dan voor een lekkere groentepapillot. Vul een vel zilverpapier met stukken groentjes, kruid met peper en zout en voeg wat witte wijn of bouillon toe. Vouw het vel mooi dicht, en zet het op het vuur. Je pakketje zal heerlijk gaar stomen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!