Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 aan zee

Groentjes op de barbecue? Héérlijk!

Eten & Drinken

aha

di 18 jul. - 1:57

Bij lekker barbecueën denken de meesten onder ons aan vlees bakken. Maar heb je ook al eens groentjes op de rooster gelegd? Verrukkelijk!
Groenten op de barbecue
© Canva

De juiste groenten

Let op, niet alle groenten zijn even geschikt om rechtstreeks op de barbecue te leggen! De volgende groenten kan je wel zonder problemen barbecueën:

  • asperges
  • aubergines
  • bleekselderij (de dikke stengels)
  • grote champignons
  • courgettes
  • knolselderij (in dikke plakken)
  • paprika’s
  • prei
  • raapjes
  • suikermaïs
  • tomaten
  • uien
  • venkel (in dikke plakken)
  • wortelen (de dunnere exemplaren)

Gebruik groenteroosters

Heb je te veel kleine stukjes die door het rooster kunnen vallen? Groenteroosters zijn een handig hulpmiddel.

Bescherm met olijfolie

Groenten zijn nogal delicaat en mag je nooit rechtstreeks op het vuur leggen. Smeer ze dus voor (maar ook tijdens) het roosteren goed in met olie. Kruid ze pas op het einde met peper, zout en andere kruiden naar wens.

Rooster op een zacht vuurtje

Zet je groentjes zeker niet op een te hoog vuur. Laat ze zachtjes roosteren aan de zijkanten van het vuur.

Groentepapillot

Geen fan van geroosterde groenten? Ga dan voor een lekkere groentepapillot. Vul een vel zilverpapier met stukken groentjes, kruid met peper en zout en voeg wat witte wijn of bouillon toe. Vouw het vel mooi dicht, en zet het op het vuur. Je pakketje zal heerlijk gaar stomen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet