Hoe herhaal je leerstof het best?

woensdag 9 juni 2021 - 14:49
Repeteren repeteren, wie zijn best doet zal het leren!

Voor het herhalen

Ontbijt

Sla het ontbijt niet over! Door te ontbijten kan je je beter concentreren en sneller informatie ophalen.

Stop je smartphone weg

 

Dat je minder goede punten haalt door veel op je smartphone te tokkelen zal je niet verbazen. Maar het best leg je je smartphone gewoon helemaal weg. Onderzoek toonde aan dat enkel de aanwezigheid van een smartphone ook je concentratievermogen doet kelderen.

Tijdens het herhalen

Begin op tijd en spreid de leerstof

Voetballers beginnen niet de dag voor de finale te oefenen, en ook jij doet dat bij een examen beter niet. Herhaal je leerstof in kleine stukjes in plaats van een 24-urenmarathonsessie te houden.

Test jezelf

Stel jezelf na elke herhaalsessie enkele vragen over de leerstof. Zo spoor je snel mogelijke gaten in je kennis op.

Leer het iemand aan

Ga een stapje verder en leg de leerstof aan iemand uit. Zo leer je de de informatie op een logische en structurele manier uit je geheugen op te halen.

Geen markeerstiften

Het wordt tijd om die oude compagnons van je los te laten. Een mooi gekleurd boek leidt jammer genoeg niet tot betere punten. Meer zelfs, markeerstiften isoleren stukjes informatie waardoor je makkelijker de essentie en samenhang van je cursus uit het oog verliest.

Voldoende frisse lucht en beweging

Een hele dag aan een stuk studeren gaat niet. Je kan er wel voor zorgen dat je je pauzes nuttig besteedt. Door een fris luchtje te gaan scheppen of even te sporten, verbeter je je concentratievermogen, voel je je beter in je vel, en heb je minder last van stress.

Slaap!

Nachtje door studeren? Slecht idee! Wanneer je slaapt zorgen je hersenen voor het verwerken en opslaan van gegevens. Slaap is met andere woorden van vitaal belang voor je geheugen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!