Hoe kerstlichtjes ophangen in je kerstboom? 3 tips van een specialist!

zondag 6 december 2020 - 11:34
Een kerstboom zetten: voor de ene puur genot, voor de andere absolute paniek. Het kan soms uitmonden in een hels gevecht met de in elkaar verstrengelde kerstlampjes en het opruimen van de kapotte kerstballen. Veerle is professioneel kerstboomversierder, zij versiert elk jaar honderden kerstbomen. Ultieme tips van een kerstboomspecialist om je kerstboom stressvrij te versieren!

Van beneden naar boven 

“Werk altijd van beneden naar boven en zorg dat de lichtjes goed aan de buitenkant van de takken hangen.” Heb jij dat ook soms voor dat je kerstlichtjes volledig in de knoop liggen? Veerle heeft daar een eenvoudige oplossing voor. “Rol je kerstlampjes in een bol, dan kan je ze volgend jaar afrollen in je boom.”

Kerstballen all the way!

“Wees niet te zuinig met je kerstballen, je kan de boom beter voller aankleden. Begin met één kleur van kerstballen en voeg daarna de andere kleuren toe. Gebruik ook altijd plastic bollen. Tegenwoordig zie je het verschil met glazen bollen niet meer én ze zijn gemakkelijker om mee te werken.” Dat geeft ook minder risico op accidenten met kleine kinderen of huisdieren.

Balans

In een mooie boom zit de verhouding van de versiering goed. “Het is belangrijk om af en toe afstand te nemen en even te kijken naar de boom in zijn geheel. Je merkt dan gemakkelijker op waar de kale plekken zitten.” Je kan de boom ook het beste in het midden van een kamer versieren, zo kan je vlot overal aan en is alles gelijkmatig verdeeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!