Hoe krijg je die muffe geur uit je leren jas?

donderdag 1 juli 2021 - 10:32
Hoewel leder een duurzame stof is, kan het na verloop van tijd een onaangename geur ontwikkelen. Als de geur na een dag of nacht in de buitenlucht niet verdwijnt en vooraleer je naar een professionele droogkuis trekt, kan je dit proberen.

Met witte azijn en water

Meng een gelijke hoeveelheid gedestilleerd witte huishoudazijn met een gelijke hoeveelheid water en besproei de jas of wrijf ze hiermee in. De eigen geur van en het zuur in de azijn neutraliseren samen de ongewenste geurtjes. Hang de jas hierna in een goed geventileerde kamer of eventjes buiten voor 10 minuten.

Opgelet: test dit eerst uit op een klein stukje van de jas om zeker te zijn dat het leder niet verkleurt of een andere ongewenste reactie vertoont en neem dan pas de rest onder handen! Vergeet ook niet de binnenkant te behandelen.

Met krantenpapier

Stop de jas, samen met krantenpapier, in een goed afgesloten doos of zak en laat ze gedurende 48 uur zo staan. Zorg ervoor dat zowel het papier als de jas goed droog zijn. Het krantenpapier neemt, dankzij de specifieke textuur, de vervelende geur gemakkelijk op.

Met soda

Vul een oude sok met bicarbonaat, beter bekend als zuiveringszout of soda, en stop dit samen met de jas in een afsluitbare zak of oude kussensloop. Haal ze er na 48 uur uit en weg zijn de vieze geurtjes dankzij de absorberende werking van soda.

Klus geklaard?

Dan is het nu de tijd om opnieuw te schitteren in die coole leren jas....

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!