Hoe poets ik het toetsenbord van mijn computer?

maandag 23 maart 2020 - 10:40
Je gebruikt je laptop of computer heel veel, maar wat je misschien niet weet, is hoe vuil je toetsenbord eigenlijk is. Wij tonen je hoe je dat toetsenbord proper krijgt (zonder je toetsen eraf te halen)!

Een Brits onderzoek uit 2008 onderstreepte dat op en in een toetsenbord gemiddeld 400 keer méér bacteriën zitten dan op een toiletbril. Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling door te eten bij de computer. En door met ongewassen handen na toiletbezoek... juist ja. Je toetsenbord af en toe eens reinigen, kan dus zeker geen kwaad.

Zet je computer uit

117144602

Safety first!

Lucht!

Met enkel blazen kun je al kruimels en etensresten verwijderen zonder je computer te beschadigen. Draai je laptop of toetsenbord om en spuit met een bus met gecomprimeerde lucht het vuil van onder je toetsen. Wees voorzichtig en laat vooral je laptop niet vallen. Als je geen spuitbus hebt, is een haardroger ook een alternatief.

Alcohol!

laptop-Keyboard

Maak de zijkanten van de toetsen schoon met een in ontsmettingsalcohol gedrenkt wattenstaafje. Gemakkelijk om de randjes en toetsen grondig te reinigen. Let op dat je de staafjes niet te vochtig maakt.

De doek erover

UK13_CleaningComputerKeyboard

Veeg het hele toetsenbord nog eens schoon met een zachte katoenen doek, lichtjes besprenkeld met ontsmettingsalcohol. Er bestaan ook speciale producten daarvoor, maar dat is niet altijd nodig. Het punt is dat je toetsenbord ontvet wordt.

Regelmatig onderhoud

Om het toetsenbord tussendoor te reinigen zijn antistatische reinigingsdoekjes of antibacteriële vochtige doekjes (zoals babydoekjes!) goede opties. Die kan je gebruiken om vuil dat zich op de toetsen bevindt weg te vegen en de bacteriën weg te halen. Want weet je nog, toetsenborden zijn vaak vuiler dan een wc-bril...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!