Weg met onkruid

woensdag 5 mei 2021 - 07:53
Aha!
Wil je genieten van je prachtige tuin, maar zie je de bloemen niet meer staan tussen al dat onkruid? Zo maak je er komaf mee!

Uittrekken

We weten het: onkruid uittrekken is misschien wel tijdrovend, maar het is ook een zeer effectieve oplossing.

Verloopt het uittrekken niet zo vlot? Bevochtig dan de bodem met een gieter of trek het onkruid uit na een flinke regenbui. Natte grond is zachter, waardoor je het onkruid gemakkelijker kan uittrekken.

Kokend water

Een poepsimpel trucje! Giet kokend water rechtstreeks op het onkruid. Daardoor zal het verbranden en sterven.

Let wel op: staat het onkruid in de buurt van je mooie planten of bloemen? Probeer die dan niet te raken met het kokend water. Dat zou jammer genoeg hetzelfde effect hebben, waardoor je planten afsterven.

Verstikken

Het is misschien een vreemd zicht, maar je kan het onkruid ook verstikken door er krantenpapier op te leggen. Door ze te bedekken met een paar lagen papier, krijgt het onkruid veel minder zon en licht, en dus sterven na een tijdje. Je kiest best voor krantenpapier, aangezien het sneller vergaat dan ander papier.

Gebruik geen bleekwater, azijn of zout

Want het milieu is je dierbaar, toch? Zulke middeltjes hebben een negatief effect op het waterleven, ze komen gewoon in de riool terecht en uiteindelijk in onze beken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!