Weg met schimmel in de douche

woensdag 30 juni 2021 - 07:23
Aha!
Je douche is natuurlijk een vochtige plek. En waar vocht is, is schimmel... Zo wordt je douche opnieuw kraaknet!

Tandpasta

Canva

Tandpasta, een oude tandenborstel en stevige armspieren zijn ideaal om schimmel te verwijderen. Schrobben maar!

Bleekwater

Bleekwater of javel is een sterker product dan de tandpasta hierboven, dus wees er altijd voorzichtig mee. Gebruik 't steeds met de nodige beschermende kledij (handschoenen, mondmasker) en zorg ervoor dat de ruimte goed verlucht is.

Doe het bleekwater in een sprayflesje en spray het rechtstreeks op de schimmel. Laat inwerken en spoel dan alles grondig schoon met warm water.

Schrikt bleekwater je wat af? Meng dan één deel bleekwater met één deel gewoon water in een sprayflesje voor een minder intens sopje. Herhaal indien nodig.

Azijn

Gebruik altijd de nodige beschermende kledij (handschoenen, mondmasker) en zorg ervoor dat de ruimte goed verlucht is.

Vul een sprayflesje voor twee derde met azijn. Voeg hier twee theelepels bicarbonaat aan toe. Schrik niet, het mengsel zal even sterk bruisen. Draai het sprayflesje dicht wanneer het goedje niet meer schuimt.

Spray het rechtstreeks op de schimmel en laat het even inwerken. Tijd om je armspieren boven te halen en te schrobben!

Je kan ook een mengeling van één deel azijn en één deel water maken voor een minder intens sopje. Of één deel afwasmiddel en één deel opgewarmde azijn. Breng het rechtstreeks op de schimmel aan en laat inwerken. Vergeet daarna niet goed te schrobben en grondig te spoelen!

Citrusextract

Verdun ongeveer 20 druppels citrusextract met 2 kopjes water. Giet de mix in een spuitfles en spuit het op de schimmelsporen. Laat het even inwerken en verwijder daarna met een doekje. Herhaal indien nodig!

Tea tree olie

Meng twee theelepels tea tree olie met 2 kopjes water in een sprayflesje. Spuit het mengsel op het beschimmeld oppervlak en laat 1 uur inwerken. Gebruik een spons of oude tandenborstel om de schimmel weg te schrobben. Veeg de restjes weg met een vochtige doek.

Bicarbonaat

Los één deel bicarbonaat op in één deel water of één deel water en één deel azijn. Doe het in een spuitfles en breng het aan op de schimmel. Laat het even inwerken en schrob alles schoon met een borstel. Afspoelen met water en je douche is weer proper!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!