Zo begin je aan TikTok

maandag 15 februari 2021 - 10:12
Eén van de populairste video-apps van dit moment is TikTok. Je hebt de app misschien al eens gezien op de telefoon van je dochter of kleinzoon. Een app waarop je creatieve video’s kan bekijken en zélf maken. Soms wat druk en veel, maar met deze tips ben je er meteen mee weg.

TikTok is één van de populairste apps in de App Store, maar daarom weet je nog niet meteen hoe die juist werkt. Je kan de app op twee manieren gebruiken. Je kan scrollen en urenlang videos bekijken (zonder dat je zelf een account moet hebben), of jij bent één van de creatievelingen die zelf videos maakt.

Musical.ly vs. TikTok

Je kende TikTok vroeger misschien al als Musical.ly. Wat speciaal is aan Musical.ly en nu TikTok, is dat je niet de audio van je eigen video moet gebruiken. Dat wil zeggen dat je het geluid van iemand of iets anders kan gebruiken, en dat kan bestaan uit bekende muziek of zelfs de audio van een video die iemand anders maakte.

Toen was de app bedoeld voor tienermeisjes die playbackten en dansten op nieuwe hitjes. Nu draait de inhoud van de videos meer om humor, een beetje zoals memes. Grappige korte videos waar je uren door kan scrollen.

TikTok kijken

Het bekijken van videos kan niet makkelijker:

  1. Je opent de app
  2. Je meldt je aan . Dat kan via een facebookaccount, of je e-mailadres of telefoonnummer
  3. Vul je gegevens in
  4. Kies je interesses
  5. En start! Veeg omhoog naar een volgend filmpje. En je bent vertrokken. Je kan nu kijken naar een eindeloze collectie filmpjes die via een algoritme voor jou zijn uitgekozen, videos uit je regio en populaire videos.

Volg Radio 2 op TikTok

Je kan Radio 2 nu ook op TikTok vinden! Klik hier.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!