Zo blijven koekjes heerlijk krokant
Na het bakken
Laat de koekjes volledig afkoelen! Warme koekjes zijn nog wat vochtig en zullen dat vocht nog afgeven tijdens het afkoelen. Wanneer je ze dus te vroeg in een bewaardoos steekt, blijft het vocht in die doos zitten en worden je koekjes nooit krokant.
Bewaren
Bewaar zachte en krokante koekjes niet samen. De krokante koekjes zullen daardoor wat zachter worden.
Een metalen bewaardoos houdt je koekjes langer krokant dan een plastic doos. Leg eventueel wat bakpapier tussen de koekjes om ze extra krokant te houden.
Je kan een koffiefilter of theezakje vullen met wat bicarbonaat of rijst en bij je koekjes stoppen. Dat zal een eventueel teveel aan vocht absorberen zodat je koekjes hierdoor niet zacht worden. Bewaar de koekjes op een donkere, koele plek. Je kan ze zelfs in je koelkast bewaren!
Uh-oh, te laat...
Zijn je koekjes toch zacht geworden? Plaats ze dan voor een tiental minuutjes in een oven op 150°. Laat ze compleet afkoelen voor je ze serveert of in een bewaardoos steekt. Je kan dit trucje natuurlijk niet eindeloos gebruiken: je koekjes herhaaldelijk opwarmen zal ze uitdrogen...