Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo blijven koekjes heerlijk krokant

Eten & Drinken

Aha!

do 9 sep. - 2:22

Je hebt heerlijke koekjes gebakken of in huis gehaald. Maar al snel worden ze zacht en flets, en verliezen ze al hun krokante heerlijkheid.
© Foto: Unsplash

Na het bakken

Laat de koekjes volledig afkoelen! Warme koekjes zijn nog wat vochtig en zullen dat vocht nog afgeven tijdens het afkoelen. Wanneer je ze dus te vroeg in een bewaardoos steekt, blijft het vocht in die doos zitten en worden je koekjes nooit krokant.

Bewaren

Bewaar zachte en krokante koekjes niet samen. De krokante koekjes zullen daardoor wat zachter worden. 

Een metalen bewaardoos houdt je koekjes langer krokant dan een plastic doos. Leg eventueel wat bakpapier tussen de koekjes om ze extra krokant te houden.

Je kan een koffiefilter of theezakje vullen met wat bicarbonaat of rijst en bij je koekjes stoppen. Dat zal een eventueel teveel aan vocht absorberen zodat je koekjes hierdoor niet zacht worden. Bewaar de koekjes op een donkere, koele plek. Je kan ze zelfs in je koelkast bewaren!

Uh-oh, te laat...

Zijn je koekjes toch zacht geworden? Plaats ze dan voor een tiental minuutjes in een oven op 150°. Laat ze compleet afkoelen voor je ze serveert of in een bewaardoos steekt. Je kan dit trucje natuurlijk niet eindeloos gebruiken: je koekjes herhaaldelijk opwarmen zal ze uitdrogen...

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet