Zo houd je het koel tijdens warme nachten

dinsdag 23 juli 2019 - 16:12
Aha!
Hoge temperaturen en nachtrust gaan niet zo goed samen. Zo houd je het hoofd (en lichaam) koel tijdens warme nachten!

Koud water

Spring onder de douche voor je gaat slapen en eindig met koud water. Een ijskoude douche hoeft niet, maar wel iets kouder dan gewoonlijk. Zo koelt je lichaam voor een tijdje af. Als je meteen in bed kruipt, heb je genoeg tijd om rustig in slaap te vallen.

Natte sokken

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt! Leg een handdoek aan het uiteinde van je bed. Maak een paar sokken nat, trek ze aan en val in slaap met koele voetjes. Het water uit de sokken verdampt en je huid wordt gekoeld waardoor je hele lichaam afkoelt.

Lakens

Heb je 's nachts toch graag iets over je heen? Trek je donsdeken uit je hoeslaken en slaap onder het laken alleen. Je kan je laken ook in een plastic zak steken en eventjes in de diepvries of koelkast leggen voor extra verkoeling.

IJs en ventilator

Vul enkele plastic flessen met water en vries ze in. Zet je ventilator zachtjes aan als je gaat slapen en plaats de bevroren flessen ervoor. De lucht blaast langs de koude flessen en zal zo je slaapkamer lichtjes verkoelen.

Buitenlucht

Leg je matras in de tuin of op het balkon en slaap lekker onder de sterren. Let op! Smeer je zeker in met antimuggen- en insectenspray. Denk ook aan een oogmasker zodat je niet wakker wordt van de opkomende zon.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!