Zo verwijder je vingervriendelijk een splinter

maandag 15 juni 2020 - 07:04
Trek jij ook al eens de tuin in gewapend met snoeischaar en zaag om Moeder Natuur te lijf te gaan? Dan ken je vast ook haar scherpere kantjes... Een splinter in je vinger kan het kleine maar behoorlijk lastige gevolg zijn. Eenvoudig te vermijden door gewoon een paar tuinhandschoenen aan te trekken, maar als je ermee zit, komen er al vaak pincetten of naalden aan te pas, al dan niet boven een schroeiende vlam gehouden om te steriliseren. Maar wacht even, niet flauwvallen! Een splinter verwijder je simpelweg met dit pijnloze truukje:

Gebruik bakpoeder!

Het bakpoeder oftewel natrium bicarbonaat zorgt ervoor dat je huid gaat opzwellen en zo de splinter er zelf uit duwt. Deze tip is voornamelijk bruikbaar voor kleinere splinters die niet te diep onder de huid zitten. Voor zwaardere gevallen contacteer je misschien best de huisarts.

  1. Niet prutsen! Maak de 'wonde' schoon met wat water en zeep, dep ze even droog, maar begin niet te knijpen of te krabben, dat maakt het alleen maar erger!
  2. Neem 1/4 theelepel bakpoeder en voeg er water bij tot je een papje krijgt.
  3. Smeer het papje rijkelijk over de plaats met de splinter.
  4. Bedek met een zelfklevende pleister en laat die 24 uur zitten.
  5. Een dag later haal je de pleister eraf. Steekt de splinter eruit, haal hem er dan voorzichtig uit (tja, toch maar de pincet erbij). Is hij er nog niet helemaal klaar voor, herhaal dan de behandeling tot hij er vanzelf uit komt.

Succes!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!