Zo verwijder je zweetvlekken

maandag 17 juni 2019 - 15:40
huis en tuin - infonu.nl
Hebben die okselvijvers voor vervelende vlekken gezorgd? Zo krijg je ze weer weg!

Azijn

ed1d5476bf913d81_P1160494.preview

Dompel je kledingstuk in een emmer lauw water met een scheutje azijn. Laat het ongeveer een half uurtje weken. Was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk. Herhaal indien nodig!

Zout

Om zweetvlekken te verwijderen uit kledij gemaakt van gekleurd linnen, wol, zijde, katoen en synthetische stoffen is het verstandig om de kledingstukken te weken in water met zout. Maar let op!  Te veel zout is niet goed voor je kleding. Gebruik zo'n 5% zout voor een hele emmer water. Een kleine hoeveelheid helpt je een hele stap vooruit!

Waterstofperoxide

084

Vul een emmer voor de helft met waterstofperoxide en de helft met water. Laat je kledingstuk er een half uur in weken. Spoel de kledij daarna goed met koud water! Ook belangrijk: laat je kledingstukken gewoon drogen (dus niet in een droogtrommel), zo bekom je een beter resultaat.

Zon

Een van de oudste methodes om vlekken te verwijderen vraagt wat hulp van de warmte en het licht van de zon. Leg je kledingstukken een paar uur in de zon. Door de warmte van de zon komt het zweet 'los'. Was het kledingstuk daarna zoals gewoonlijk. Herhaal indien nodig!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!