Zo wen je je hond aan het winteruur

woensdag 21 oktober 2020 - 07:51
“Mijn hondje is enorm klokvast. Hoe moet ik dat oplossen met het veranderen naar het winteruur? Het is altijd moeilijk om haar te laten aanpassen", vraagt luisteraar Ilse aan Chris Dusauchoit. Hij geeft tips.

"Ilse grijpt een probleem aan dat meestal van tafel wordt geveegd, maar dat eigenlijk zeer herkenbaar is voor ouders met jonge kinderen. Het is ook altijd een heel gedoe om die kinderen aan te passen aan dat extra uur. Je bent de eerste die dit probleem voor hondjes naar boven brengt."

Klokvaste hondjes

"Honden zijn klokvaster dan katten. Als je je hond zijn kommetje met eten daar zet, is dat meteen op. Bij katten kan je een bakje zetten, daar ruiken ze dan eens aan, eten ze misschien 2 brokjes en komen ze een half uur later nog eens terug. Dat zijn andere eters."

"Bij honden kan je je klok erop gelijk zetten. Mijn honden krijgen elke dag eten om 18u30. Ik kan je verzekeren, vanaf 17u30 beginnen ze al eens naar mij te kijken, om 18u komen ze rond mijn stoel draaien om te zeggen dat ze honger beginnen te krijgen dus het is elke dag moeilijk om dat vol te houden tot 18u30, maar ik probeer het altijd stipt te doen!" 

Winteruur

"Ik kan me voorstellen dat het dan een beetje moeilijk wordt met die uurverandering. Er zit niets anders op dan van je hart een steen te maken. Ook al zal dat hondje dan een uurtje jammeren… Je kan hem een klein snoepje geven in afwachting van de grote maaltijd. Ik denk dat er niets anders opzit dan jouw hond dat bittere pilletje te doen slikken!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!