Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

14.000 palingliefhebbers in Mariekerke

za 3 jun. - 1:13

Het Palingfestival in Mariekerke bij Bornem was dit jaar aan zijn 46e editie toe. In het vissersdorp zal paling in 't groen wellicht nooit van het menu verdwijnen. 14.000 mensen kwamen dit jaar eten. Dat is ongeveer hetzelfde als vorig jaar.

Het begon ooit met de verkoop van honderd kilo paling in een zaaltje. Tientallen jaren later is het Palingfestival uitgegroeid tot het culinaire hoogtepunt voor de liefhebbers van "Paling in 't groen op zijn Mariekerks". Al is er sinds twee jaar ook een alternatief voor wie niet zo gek is van paling. Voor hen zijn er balletjes met krieken. Meer dan 600 vrijwilligers staan achter de potten en zorgen voor de bediening. De opbrengst is bestemd voor meer dan 20 verzorgingsinstellingen en verenigingen voor zieke kinderen en gehandicapten, zowel in onze provincie als in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. 

"We zullen net als vorig jaar een opbrengst hebben van ongeveer 115.000 euro," zegt Danny Luyckx van het Palingfestival. "Er kwamen toch opnieuw 14.000 mensen eten, hoewel we dit jaar iets minder volk hadden verwacht. Want het weer is voor ons iets te goed. Als het wat minder is, komen er meer bezoekers en eters naar onze tent." In totaal is er bijna 7000 kilo paling geserveerd.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet