24 Michelinsterren in Antwerpen

dinsdag 21 november 2017 - 08:09
de keuken van The Butcher's Son
In de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg staan 4 Antwerpse restaurants met 2 sterren en 16 met 1 ster. Nieuwkomers zijn The Butcher's Son en Dôme, allebei in Antwerpen. L'épicerie du Cirque, ook in Antwerpen, verliest zijn enige ster.

2 sterren

De vier restaurants in onze provincie met 2 sterren hadden die eerder al gekregen. Het gaat om The Jane van Sergio Herman en 't Zilte van Vicki Geunes in Antwerpen, Nuance van Thierry Theys in Duffel en Pastorale van Bart De Pooter in Reet.

1 ster

Bij de restaurants met 1 ster zijn er twee nieuwkomers: Dôme in de wijk Zurenborg in Antwerpen en The Butcher's Son bij Brouwerij De Koninck in Berchem. Dat laatste restaurant is ook nog maar anderhalf jaar open. Chef Bert-Jan Michielsen was totaal verrast: "Het was totaal onverwacht, we hadden dit echt niet zien aankomen. We zijn wel heel blij natuurlijk, want het is een mooie erkenning." Michielsen heeft nochtans heel wat ervaring. Hij werkte 10 jaar in de Schone van Boskoop in Boechout, dat ook ooit een Michelinster had. "Dat was een heel goede leerschool." De naam van zijn eigen restaurant, The Butcher's Son is ook te danken aan een vroegere job. "Vóór de Schone van Boskoop ging ik in de weekends werken in een slagerij in Hove." 

 

De andere restaurants met 1 ster zijn:

- Bij Lam & Yin in Antwerpen

- Bistrot du Nord in Antwerpen

- 't Fornuis in Antwerpen

- Het Gebaar in Antwerpen

- The Glorious in Antwerpen

- Kommilfoo in Antwerpen

- Het Land in Berlaar

- Eyckerhof in Bornem

- La Belle in Geel

- dEssensi in 's-Gravenwezel

- Hof Ter Hulst in Hulshout

- De Pastorie in Lichtaart

- Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver

- Colette in Westerlo

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!