4.000 passagiers voor Antwerpse Waterbus op Albertkanaal

vrijdag 5 april 2019 - 14:00
Yoran Chanet
Waterbus Antwerpen
© Radio 2 Antwerpen
In maart heeft de Antwerpse Waterbus iets meer dan 4.000 mensen vervoerd op het Albertkanaal. Dat is een lichte stijging tegenover de maand februari. De helft van de passagiers maakt de oversteek met zijn of haar fiets aan boord. Dat blijkt uit cijfers van het Antwerpse havenbedrijf Port Of Antwerp.


"Het is een mooie start, maar wij verwachten nog een groei van de passagiersaantallen", zegt Antwerps havenschepen, Annick De Ridder. "Wij hebben deze Waterbusroute laten opstarten in de winterperiode om klaar te zijn tegen de zomer. Als het weer beter wordt en de werken aan de Oosterweelverbinding beginnen, hopen wij dat de Waterbus nog populairder zal worden." 

De Waterbusroute op het Albertkanaal is actief sinds half februari en vaart elk halfuur tussen het Antwerpse Havenhuis en de gemeente Wijnegem.

"Voorbeeld innovatieve mobiliteitsoplossing"

"Wij willen de mensen aanmoedigen om voor alternatieven te kiezen. We promoten dit initiatief vanuit de stad Antwerpen. De Waterbus is een voorbeeld van een innovatieve mobiliteitsoplossing. Ik ga er vanuit dat de Antwerpenaar de opportuniteit ziet om zich te verplaatsen via het water", zegt havenschepen De Ridder.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!