Antwerp schiet Europees meteen raak

vrijdag 9 augustus 2019 - 06:26
Antwerp supporters in tribune
Voetbalclub Antwerp heeft zijn eerste Europese wedstrijd in 22 jaar meteen gewonnen. Het versloeg Viktoria Plzen uit Tsjechië met 1-0 in de derde voorronde van de Europa League.

Vertrouwen

Het was Ivo Rodrigues die het winnende doelpunt maakte, dat gebeurde na een half uur in de eerste speelhelft. Tot grote vreugde van alle spelers en supporters. Niet het minst voor sterkhouder en publiekslieveling Geoffrey Hairemans. Hij was trots op zijn ploegmaats: "Ze hebben nog maar eens bewezen dat ze de besten van het land zijn," zei hij na de wedstrijd. "Wij zijn met vertrouwen aan het voetballen en dat ze je ook. We hadden zeker geen schrik vandaag." 

Truitje bewaren

Zelf zal Hairemans deze wedstrijd ook niet snel vergeten: "Het was mijn eerste Europese wedstrijd en dat is genieten natuurlijk. Ik ga mijn truitje ook bijhouden en ophangen. Ik ben er heel blij mee."

Alleen Antwerp kan dit

De wedstrijd vond plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, niet in het eigen Bosuilstadion, omdat dat niet voldoet voor Europees voetbal. Duizenden supporters moesten dus naar Brussel verkassen. Maar de sfeer was er daarom niet minder om: "Dat legioen heeft hier dik zijn best gedaan, het was de sfeer uit de goede dagen. Ik denk niet dat veel ploegen ons dat nadoen, bijna 20.000 man van Antwerpen naar Brussel, fantastisch, ik denk dat alleen Antwerp dit kan." Anderen waren dan weer blij, dat ze eindelijk eens een Europese wedstrijd konden zien: "Vorige keer was ik maar 1 jaar."

Donderdag 15 augustus wordt in Tsjechië de terugwedstrijd gespeeld. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!