Antwerpse haven boekt recordmaand en vraagt extra capaciteit voor containers

dinsdag 14 mei 2019 - 16:53
Yoran Chanet
Belga Image
De Antwerpse haven heeft nog nooit zoveel containers verwerkt dan in april 2019. In totaal zijn er méér dan 1-miljoen containers behandeld. Het Antwerpse Havenbedrijf vraagt daarom aan de Vlaamse regering om een locatie te bepalen waar extra containers kunnen worden behandeld. Dat is nodig in het bestaande havengebied en daarbuiten.

"We stevenen af op onze maximale containercapaciteit als Antwerpse haven. Onze haven blijft gelukkig groeien en we willen aan onze klanten duidelijk maken dat we graag nog willen groeien, zegt havenschepen Annick De Ridder. "We willen praten met alle partijen om te zorgen voor een duurzame groei maar daarvoor hebben we een geschikte plek nodig om te kunnen blijven groeien", aldus De Ridder.

In het eerste deel van 2019 steeg het aantal containers met 0,6 procent tegenover het eerste kwartaal van 2018. De Antwerpse haven zorgt direct-en-indirect voor méér dan 144.000 jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Nationale Bank. Een op de zestien Belgen werkt in of voor de Antwerpse haven.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!