BREAKING: Final Four basketbal komt naar Antwerps Sportpaleis

vrijdag 5 april 2019 - 10:02
Dylan Van Rooy
Foto: Belga Image
Het Antwerpse Sportpaleis zal het decor vormen van de Final Four Champions League basketbal. Die eer valt Antwerpen te beurt dankzij de historische kwalificatie van de Antwerp Giants.

"Dit is fantastisch nieuws", zegt Roger Roels, voorzitter van de Antwerp Giants. "We zijn voluit voor onze kandidatuur gedaan omdat dit een unieke kans is. Nog nooit is een Belgische club zo ver geraakt in de Champions League, en het zal volgens mij nog heel lang duren vooraleer het nog eens gebeurt. We moesten deze kans gewoon grijpen en ik ben blij dat dat gelukt is."

De wedstrijden vinden plaats in het Sportpaleis, met 18.500 zitplaatsen de grootste arena van alle deelnemers aan de Final Four. "Dat was een grote troef, maar de mensen van de basketbond zagen ook wel de enorme goesting bij ons om het te organiseren. Daarnaast wordt de Final Four meestal georganiseerd bij een ploeg in het zuiden van Europa, dat er nu eens een ploeg meer in het noorden zo ver geraakt en zich kandidaat heeft gesteld, is natuurlijk mooi voor de promotie van de sport in deze regio. Dat heeft de doorslag gegeven" 

"Basketbal promoten in België"

Patrick Comninos, CEO van de Champions League basketbal, zegt "heel tevreden" te zijn dat Antwerpen de derde editie van de Final Four zal organiseren. "In de club is er heel veel enthousiasme en de steun van de lokale gemeenschap is groot. We zijn in de wolken dat we de Final Four kunnen toewijzen aan de club die dit seizoen een sprookje beleeft. Zij begonnen in de kwalificaties en mogen nu een van de belangrijkste evenementen in onze sport organiseren."

Volgende week info over ticketverkoop

De Antwerp Giants kwalificeerden zich woensdagavond, als eerste Belgische club ooit, voor de Final Four ten koste van het Russische Nizhny Novgorod. De drie andere ploegen die zullen aantreden in de Scheldestad zijn het Duitse Bamberg, het Spaanse Tenerife en het Italiaanse Bologna. De halve finales gaan door op vrijdag 3 mei, de finale en troosting op zondag 5 mei. Op woensdag 10 april wordt er geloot, informatie over de ticketverkoop volgt daarna.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!