Broederliefde in Mol: zo helpt Mathieu zijn broer David aan het podium

zondag 1 december 2019 - 17:04
Sporza
De veldrijders lopen door het zand
foto: PhotoNews
De belangrijkste uitdagers van Mathieu van der Poel lieten verstek gaan voor de Zilvermeercross in Mol. Toch ging de wereldkampioen er nog niet meteen vandoor. Hij had duidelijk een plan: zijn broer aan een podiumplaats helpen.

Met een eerste prik in de beginfase van de Zilvermeercross slaat Mathieu meteen een gat op de rest. Toch zie je hem aarzelen en omkijken. "Waar zit mijn broer?", zie je de wereldkampioen denken. Hij houdt de benen stil.
David van der Poel trekt ten aanval. Thijs Aerts heeft geen antwoord op de demarrage en moet het gat laten. Mathieu laat begaan. 


Het duurt niet lang vooraleer de broers er samen op uit trekken. Mathieu demarreert uit de achtervolgende groep en sluit aan bij David. Samen naar de finish, lukt dat? "Toch zou ik hem de zege niet cadeau gedaan hebben. We zouden gesprint hebben", zegt Mathieu na de cross.


Bij elke passage door het zand loopt Mathieu uit op zijn broer. Het kost David enorm veel krachten om elke keer weer terug te keren. "Ik moest over mijn toeren gaan", zei hij achteraf. 

Tuimelperte van Mathieu brengt alles weer samen


Zelfs een technisch sterke Mathieu van der Poel struikelt al eens. In de voorlaatste ronde brengt dit alles weer samen. Mathieu trekt in het slot pas echt door en haalt een logische zege binnen. David haalt alsnog het podium, op de derde plaats, en Tom Meeusen wordt tweede.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!