Burgemeester Malle: "Als je lijnen voorziet, zorg dan dat er chauffeurs voor zijn"

woensdag 25 september 2019 - 11:18
Maaike Joris
bus De Lijn
foto: Belga
De gemeente Malle heeft een brief gestuurd naar De Lijn om de slechte dienstverlening aan te klagen op buslijnen 410 en 417, tussen Turnhout en Antwerpen. Ook de scholen in de buurt steunen de klacht van de gemeente.

De burgemeester van Malle, Harry Hendrickx (DBM), wil dat De Lijn de problemen met buslijnen 410 en 417 zo snel mogelijk oplost. "De bussen komen nu vaak te laat of worden geschrapt", zegt hij. "Er staan dan veel mensen te wachten en die moeten zich allemaal in de eerstvolgende bus proppen. Dat is bijzonder oncomfortabel. Als je bepaalde lijnen inricht, moet je ook maar zien dat je genoeg chauffeurs en bussen hebt om ze te bedienen."

Er komt nu ook steun vanuit de scholen in de omgeving voor de brief van de burgemeester aan De Lijn. In het Maris Stella Instituut bijvoorbeeld houden ze er al rekening mee dat er vaak leerlingen te laat komen door de onbetrouwbare busdiensten.

De Lijn reageert dat ze de procedure om te solliciteren voor chauffeur al versoepeld heeft. Er worden een aantal nieuwe chauffeurs opgeleid, maar een onmiddellijke oplossing is er niet, klinkt het.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!