Cristale mag naar verjaardagsfeestje prinses Elisabeth: “Ik heb stress, maar ben vereerd”

vrijdag 25 oktober 2019 - 12:23
Anneke Hermans
Cristale en Harisson voor het Koninklijk Paleis in Brussel
Foto: Cristale Mandiangu
Cristale Mandiangu uit Borgerhout is één van de 100 achttienjarigen die een uitnodiging kreeg voor het verjaardagsfeest van kroonprinses Elisabeth in Brussel. Cristale is lid van Sant’Egidio, een organisatie die zich inzet voor kansarmen. “Ik wil jongeren wakker maken en aanmoedigen om iets te doen voor anderen.”

Prinses Elisabeth wordt vandaag achttien en komt vanaf nu in aanmerking om de troon van Koning Filip over te nemen. De kroonprinses heeft 100 leeftijdsgenoten uitgenodigd voor haar feest in Brussel. Ook de 17-jarige Cristale uit Borgerhout kreeg een brief van het paleis. “Ik heb stress, maar ik ben wel vereerd dat ik erbij mag zijn vandaag. Ik wil dit moment gebruiken om jongeren wakker te maken en aan te moedigen om iets te doen voor anderen.”

Elisabeth persoonlijk ontmoeten

Cristale is lid van Sant’Egidio. Dat is een organisatie die zich inzet voor de kansarmen in hun omgeving. “Ik ben niet de enige van Sant’Egido vandaag. Ook vriendinnen Lena en Harisson zijn meegekomen om onze boodschap over te brengen.”

Het wordt een groot feest in het paleis in Brussel vandaag. Het hele programma blijft nog even een verrassing. “Ik weet wel dat er een balletoptreden zal zijn van de Koninklijke Balletschool Antwerpen en dat ik na de receptie de prinses ook persoonlijk mag ontmoeten en spreken. Daar kijk ik naar uit!”

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!