"De straten zijn hier leeg. Mensen kijken argwanend rond." Antwerpse studente getuigt over schietpartij Nieuw-Zeeland

vrijdag 15 maart 2019 - 08:19
Dennis van den Buijs
Christchurch
Florine Spaepen is voor een stage in Christchurch. "Ik was aan het werk in een koffiebar toen de schietpartij begon," getuigt ze op Radio 2 Antwerpen.

"Mijn werkplek is op amper 10 minuten stappen van een van één van de moskeeën waar geschoten is," zegt Florine Spaepen in Start Je Dag. "We moesten binnen blijven en wachten op een signaal van de politie tot we weer naar huis mochten gaan. De hele tijd circuleerden er ook helikopters boven de stad." Vanmorgen raakte bekend dat er bij de schietpartij al zeker 40 slachtoffers vielen. Vier daders zijn ingerekend. "Er wordt nog gezocht naar nog extra verdachten," vertelt Florine. "Dat was best een akelig gevoel toen we weer naar huis mochten gaan. De straten waren leeg, er reden amper auto's en iedereen stapte erg snel naar huis en keek argwanend rond zich heen." Florine is veilig thuisgeraakt, ze is voor een stage van de Karel De Grote Hogeschool in Christchurch.

Voor een laatste stand van zaken over de schietpartij in Nieuw-Zeeland klik je HIER en kom je terecht op de liveblog van VRT NWS.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!