Def Dames Dope meest opzwepende groep op Spotify

dinsdag 12 juni 2018 - 12:08
Def Dames Dope
Kent u ze nog: meidengroep Def Dames Dope? De groep rond de Kempense zussen Larissa en Axana Ceulemans scoorden in 1992 de hit "It's ok, all right". En dat is nu het meest opzwepende Belgische nummer op Spotify, zo blijkt uit onderzoek. Primeur: de groep gaat deze week een nieuwe versie opnemen van hun hit!

"It's ok, all right" van Def Dames Dope is de meest opzwepende Belgische song op Spotify. Dat blijkt uit een analyse van het team van de Limburgse Hogeschool PXL-Music. Zij onderzochten  meer dan een half miljoen nummers op de streamingdienst op basis van parameters Mood en Endegy. "Spotify komt tot die parameters op basis van de toonaard van een nummer, het tempo, het type instrumenten dat gebruikt wordt, enzovoort", legt onderzoekscoördinator Jonas Kiesekoms uit aan VRT NWS.

Mannelijke dansers

Larissa Ceulemans van de meidengroep is blij met het resultaat. "Mijn zus had het via via gehoord. Ik moest er eigenlijk wel een beetje om lachen. We hebben onszelf nooit zo opzwepend gevonden alleszins." De groep bestaat trouwens nog altijd. "We toeren deze zomer en er komt nog altijd veel volk kijken. Ik doe dit samen met zijn zus Axana, aangevuld met enkele mannelijke dansers. Zo wordt het nog wat meer opzwepend!"

Nieuwe versie

Donderdag gaat de groep opnieuw de studio in. "We gaan een nieuwe versie opnemen van "It' ok, all right". We zijn benieuwd wat het wordt." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!