Dikketruiendag: lagere scholen betogen voor beter klimaat

dinsdag 12 februari 2019 - 11:36
Jasmien Leboy
Antwerpse leerlingen betogen
Foto: Mark Morren
Op kantoor en in de scholen gaat de verwarming wat lager of zelfs helemaal uit, want het is Dikketruiendag. Ook de lagere scholen van de Antwerpse Linkeroever doen mee.

De leerlingen van de lagere scholen van de Antwerpse Linkeroever maken zich zorgen om het klimaat. Daarom wilden ze vandaag iets bijzonders doen. Honderden leerlingen kwamen samen op de boeienweide aan de voetgangerstunnel. Daar betoogden ze voor het klimaat en raapten ze tegelijkertijd ook nog eens het vuil van de straat.

Belangrijk voor de toekomst

"Doe een goede daad, red het klimaat", riepen de leerlingen. Ze hadden ook borden bij met slogans als De dino's zijn niet doodgegaan door een komeet, maar door het klimaat en Het ijs mag niet smelten. Hoewel ze nog maar in de lagere school zitten, zijn de leerlingen toch al bezig met de klimaatproblematiek. "Binnen een paar jaar komen er meer overstromingen en kunnen er dingen gebeuren die eigenlijk niet goed zijn", klinkt het. "Het is belangrijk voor onze toekomst, voor de aarde en voor andere mensen. Anders sterven de mens en de dieren misschien uit", zegt een van de leerlingen.

Meer aandacht voor het milieu

"We willen de kinderen bewust maken van de klimaatproblemen en met deze betoging kunnen we dat duidelijk in beeld brengen", aldus een van de begeleiders. De leerkrachten hopen met hun actie ook andere mensen aan te zetten tot wat meer aandacht voor het milieu.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!