Eerste elektrische taxi in Mechelen

maandag 26 maart 2018 - 12:28
elektrische taxi in Mechelen
In Mechelen rijdt vanaf vandaag de eerste elektrische taxi rond. Tegen 2030 mogen er in Mechelen alleen maar van die e-taxi's rondrijden.

Premie van 4000 euro

Elektrische taxi's dragen bij tot een betere luchtkwaliteit, want ze stoten geen schadelijke stoffen uit. De stad Mechelen geeft de taxibedrijven nu een premie van 4000 euro per elektrische taxi die ze aankopen.

"Voor de taxibedrijven is het toch wel even aanpassen", zegt schepen van duurzaamheid Marina De Bie (Groen). "De aankoopprijs ligt iets hoger, en de e-taxi's verliezen ook tijd wanneer ze moeten opladen. Dat willen we een stukje compenseren, vandaar dat de elektrische taxi's voorrang krijgen in de wachtrij aan het station." De stad maakt ook werk van elektrische oplaadpunten in de buurt van het station. 

Geen verschil voor klant

Het bedrijf Ecodrive Taxi kocht de eerste elektrische taxi in Mechelen. “Wij rijden heel veel in de binnenstad en zochten daarom een alternatief voor de vervuilende dieselwagens", vertelt Jens Van de Ven van Ecodrive Taxi. "We rijden nu al met hybrides en dankzij de subsidie hebben we niet getwijfeld om als eerste een volledig elektrisch voertuig aan te kopen. Het goedkope verbruik is mooi meegenomen. We zijn ook blij met de voorrangsregel aan het station, zo kunnen we steeds al eerste aanschuiven en direct nieuwe klanten oppikken.”

Voor de klanten verandert er niets: een ritje in een elektrische taxi kost evenveel als in een gewone. In Antwerpen rijden al twee jaar elektrische taxi's rond.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!