Gezocht: kattenliefhebber die tien (zwerf)katten wil opvangen

woensdag 15 januari 2020 - 12:15
Anneke Hermans
Stockfoto van kat in stal
Foto: Getty Images
Dierenbescherming Mechelen is op zoek naar iemand die plaats heeft voor een stuk of tien (zwerf)katten. Liefst iemand met een boerderij, stal of hooischuur. Het gaat om katten die te oud zijn om nog te wennen aan een leven samen met mensen in een huis.

Dierenbescherming Mechelen doet een bijzondere oproep op sociale media. Zij zijn op zoek naar iemand die een stuk of tien (zwerf)katten wil opvangen. “Liefst allemaal samen en in een schuur, stal of boerderij zodat ze daar hun leven kunnen slijten als muizenvanger”, staat er te lezen op hun Facebook-pagina. Het gaat om katten die te oud zijn om nog te wennen aan een leven samen met mensen in een huis.

Droge, veilige slaapplaats

Meestal vangt Dierenbescherming Mechelen zwerfkatten om ze vervolgens te steriliseren en een knip in hun oor te geven zodat ze door het asiel herkend worden. Daarna worden de dieren weer vrijgelaten op de plaats waar ze gevonden zijn. Soms zijn ze daar niet meer welkom en neemt Dierenbescherming Mechelen ze zelf in huis, maar omdat ze met te veel zijn, zoekt het dierenasiel nu een warme thuis.

De voorwaarden zijn dat de katten een droge, veilige slaapplaats hebben en toegang tot kattenbrokken en vers water. Als jij over een locatie beschikt om de beestjes om te vangen, kan je best Dierenbescherming Mechelen contacteren.  

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!