Hitteplan voor Sfinks Mixed festival

dinsdag 23 juli 2019 - 08:54
Anneke Hermans
Zonnecrème smeren is een belangrijke basisregel tijdens warme dagen.
Foto: Getty Images
De organisatoren van het Sfinks Mixed festival in Boechout hebben een hitteplan klaar. Zo worden bezoekers aangeraden om veel water te drinken en ook op het festivalterrein zelf zijn maatregelen getroffen.

Donderdag gaat er mogelijk een hitterecord sneuvelen in ons land en net op die dag start in Boechout het gratis familiefestival Sfinks Mixed. Zij hebben een hitteplan klaar en dat is hetzelfde als vorig jaar, want het toeval wil dat het vorig jaar ook heet was. Het was toen het warmste weekend ooit gemeten.

De organisatoren hopen vooral dat mensen hun gezond verstand gebruiken. Genoeg water drinken, regelmatig schaduw zoeken en zonnecrème smeren zijn daarbij de basisregels.

Extra schaduw voorzien

Ook op het festivalterrein zelf zijn maatregelen getroffen. “Onze podia zijn sowieso al overdekt zodat je niet in de volle zon moet staan”, zegt organisator Patrick De Groote. “In de meest gesloten tenten is een ventilatiesysteem aangebracht. Verder proberen we ook extra schuilplaatsen te voorzien waar je in de schaduw kan zitten. Er zijn ook veel bomen op het terrein.” Voor de kinderen is er ook een zwembadje voorzien. Momenteel verzamelt de organisatie nog petjes en zonnecrème voor mensen die dat vergeten zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!