"Hou van de supporters van zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk"

vrijdag 5 januari 2018 - 10:07
Joren Dom
2017 was het jaar van de wederopstanding van de voetbalclubs uit de stad Antwerpen. Want zowel Antwerp, Beerschot-Wilrijk als Berchem werden kampioen. Extra bijzonder werd het voor Joren Dom. Hij promoveerde met Antwerp, maar een deugddoend feest ruilde hij rood-wit in voor het mauve van Beerschot-Wilrijk.

Overstap van Noord naar Zuid

"Plots kreeg ik te horen dat ik mocht vertrekken bij Antwerp", vertelt Dom in Start Je Dag. "Ik wou vechten voor mijn plek, maar ik voelde dat er niet meer op mij gerekend werd. Dan moet je je conclusies trekken."

En dat deed de vleugelspeler. Hij zocht het niet ver en ruilde Deurne-Noord in voor het Kiel. "Gelukkig gaven ze me bij Beerschot-Wilrijk meteen een goed gevoel. Zo'n overstap is niet evident, maar beide supporterskernen reageerden positief."

 

Liefde voor het Antwerpse voetbal

Nochtans had Dom ook andere opties, maar dat zag hij niet zitten. "Ik ben in de eerste plaats een liefhebber van het Antwerpse voetbal. Hier leeft een echte voetbalmentaliteit. Ook al zijn de supportersclans erg verschillend, toch hou ik van beide ontzettend veel. Ik kan geen slecht woord zeggen over de supporters van zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk."

 

Revival 

Na enkele minderen jaren gaat het eindelijk weer goed met het voetbal in de stad, en de kans is groot dat 2018 daarop voortborduurt. Antwerp staat op een zucht van play-off 1, Beerschot-Wilrijk staat met een half been in eerste klasse A. "Het zou uniek zijn om nu ook met Beerschot-Wilrijk te promoveren. Heeft iemand dat al ooit voorgedaan? Promoveren met zowel Antwerp als Beerschot? Het zullen er niet veel zijn", knipoogt Dom.

"Het kampioenschap is het grote doel van 2018. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen binnen de club. Dat was bij het begin van het seizoen zeker niet het plan, maar na het behalen van de periodetitel mogen we ons niet meer wegsteken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!