Huiszoekingen in Antwerpen en Brasschaat naar aanleiding van Pano over botox en fillers

woensdag 9 oktober 2019 - 20:11
An Verstuyft
vrouw krijgt spuit in voorhoofd
Foto: Getty Images
Het gerecht heeft verschillende huiszoekingen gehouden de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen naar aanleiding van de uitzending van Pano. Daarin is te zien dat botox en fillers worden ingespoten door mensen die dat wettelijk niet mogen.

Het reportageprogramma Pano ging undercover in de schoonheidswereld. Het onderzocht behandelingen met botox en fillers. Botox dient om rimpels tegen te gaan en fillers zijn er om meer volume te creëren, bijvoorbeeld in lippen. Beide producten worden onder de huid ingespoten. De reportagemakers stelden vast dat dat dikwijls ook gebeurde door mensen die dat wettelijk niet mogen

Nog niemand opgepakt

Daarop is het gerecht met een onderzoek gestart en zijn er huiszoekingen gebeurd, zegt Lentl Jespers van het parket Antwerpen: "Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor feiten van onwettige uitoefening van geneeskunde en verboden reclame voor implanteerbare hulpmiddelen. Op drie verschillende plaatsen, in Antwerpen en in Brasschaat, werden simultane huiszoekingen uitgevoerd en die waren positief. Er zijn voorlopig nog geen verdachten opgepakt." Er zijn wel zaken in beslag genomen.

Ook in Oost-Vlaanderen waren er huiszoekingen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!