In Mamasalon wisselen jonge moeders tips uit

woensdag 28 februari 2018 - 16:25
Eenoeder met een baby in haar handen, en naast haar een andere vrouw
Mama's in spe en jonge moeders kunnen voortaan terecht in een zogenoemd "Mamasalon". Daar leren ze andere jonge mama's kennen, die vaak dezelfde vragen en bezorgdheden hebben.

Laagdrempelig

Het Mamasalon is een initiatief van de studenten pedagogie en vroedkunde van de Karel de Grote Hogeschool op hun Campus Zuid in Antwerpen. Daar is ook een Huis van het Kind gevestigd, dat preventief aan gezondheidszorg doet. 

"Er was vraag naar informele ontmoeting tussen mama's, daar komen we met het Mamasalon aan tegemoet", stelt Tinne Vercauteren, coördinator van het project en docente aan KdG. "Het is een laagdrempelige omgeving waar ze terecht kunnen met al hun vragen en eventuele bezorgheden. En ook voor onze studenten zijn deze ontmoetingen een enorm leerrijke ervaring."

Geen doktersbezoek

"De bedoeling is om tips te geven over de eerste voeding, de eerste contacten en spelmomenten met je baby", vertelt één van de studenten. "Het moet gezellig worden, en mag zeker geen typisch doktersbezoek zijn", vult een andere studente aan. "Het is vooral een plaats waar jonge ouders ervaringen kunnen uitwisselen." 

Het Mamasalon vindt elke tweede en vierde woensdag van de maand plaats, in de voormiddag. Na de zomer zouden ze het wekelijks willen organiseren. Meer informatie over het Mamasalon vind je hier.

 

 

Zeven vrouwen zitten naast elkaar op een bankje

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!