Lien Van de Kelder riep mee op om witte lakens buiten te hangen: "Het contact met de buren is nu extra hecht"

zaterdag 9 mei 2020 - 16:30
An Verstuyft
Lien en haar gezin applaudisseren op hun balkon met wit laken
Radio 2
Actrice Lien Van de Kelder was weken geleden, bij het begin van de coronacrisis, een van de BV's die opriepen om witte lakens of handdoeken uit de ramen te hangen en te applaudisseren voor al wie in de zorgsector werkt. Nog bijna elke avond doet ze trouw mee met haar buren in de wijk Zurenborg in Antwerpen. "Het contact met onze buren is altijd goed geweest, maar door corona is het nu extra hecht."

Lien Van de Kelder herinnert zich dat eerste applausmoment nog goed: "Dat was een memorabel moment, toen we allemaal op onze balkons naar buiten kwamen, onze buren nog eens zagen en naar elkaar konden zwaaien", lacht ze. "Iedereen zit in dezelfde situatie, dus dat versterkt de solidariteit nog, denk ik."

Mailgroep

Het bleef ook niet bij lakens uithangen en applaudisseren: "Er wonen een paar dokters in de straat, waarvoor mondmaskers werden ingezameld. Voor de ouderen is er dan weer een aanbod om te gaan winkelen, al gaan die blijkbaar nog altijd heel graag zelf", zegt ze. "Maar de buren weten dat we klaarstaan voor mekaar. Af en toe is er toch een vraag in onze mailgroep en daar wordt altijd snel op gereageerd."

Lentepoets

De geplande lentepoets en het straatfeest zijn uiteraard afgelast. "Normaal komt iedereen dan naar buiten in de voormiddag om te poetsen en rond de middag maakt iedereen iets klaar om te eten. Dan schuiven we met z'n allen aan een lange tafel aan in het midden van de straat. Maar dat halen we nog wel eens in wanneer het weer mag."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!