Lukaku na nummer 50: "Wou vooral scoren voor verjaardag van mijn moeder"

vrijdag 11 oktober 2019 - 05:54
Dylan Van Rooy
Foto: Photonews
De Rode Duivels hebben de fans in het Koning Boudewijnstadion verwend met 9 treffers tegen San Marino. Zo staken ze ook hun EK-ticket al op zak. Vooral voor Romelu Lukaku was het een bijzondere match, hij scoorde zijn 50ste (en 51ste) goal.

"Scoren op mijn moeder haar verjaardag"

"Ik heb me geamuseerd. Het was leuk voor de supporters en voor ons op het veld." En zijn 50ste doelpunt? "Dat is een mijlpaal, maar het was voor mij belangrijker om te scoren voor mijn moeder haar verjaardag. Ze is vandaag 51 geworden en het was de eerste keer na meer dan een jaar dat ze in het stadion zat. Dat is cool."

Om zijn 50ste goal te vieren, gaat Lukaku voor de match tegen Cyprus 5.000 tickets uitdelen aan Kom op tegen Kanker en de Diabetes Liga en de Belgische fanclub 1895.

"En nu de 30 op 30"

"Het is belangrijk om geplaatst te zijn. Het is leuk dat het op zo'n manier gelukt is, met kwaliteit en met klasse op het veld. Nu 30 op 30 halen zou voor ons een goed doel zijn. We moeten beter worden ook."

"De mensen verwachten het ondertussen. En dat is normaal. Wij  moeten zorgen dat we de nieuwe spelers en de nieuwe generatie laten zien dat België vanaf nu een groot voetballand is."

Lukaku gaat niet mee naar Kazachstan. "Ik word hier morgen behandeld en dan ga ik aan mijn bil werken want ik speel al even met last. Dan kan ik weer aan 100 procent spelen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!