Mathilde leest voor: "Beetje nerveus om de Koningin te ontmoeten"

dinsdag 19 november 2019 - 10:27
Elisabeth De Weerdt
Koningin Mathilde
Bron foto: Michiel Devijver/Iedereen Leest
Koningin Mathilde leest vandaag voor aan kinderen in de bibliotheek De Poort in Berchem. Ze neemt deel aan de Voorleesweek van vzw Iedereen Leest. Dit jaar staat de Voorleesweek in teken van broers en zussen van kindjes die een ziekte of beperking hebben. Mai (10) uit Gent heeft zo'n broertje. Toen ze vanochtend op het punt stond te vertrekken naar Antwerpen, belden Dennis & Sharon haar op in 'Start Je Dag'.

Klein voor mij, groot voor hem

"Ik heb heel veel zin om vandaag de Koningin te ontmoeten", vertelde Mai Mareen (10) aan Dennis en Sharon in 'Start Je Dag. Normaal gezien moet Mai vandaag gewoon naar school maar een uitnodiging van de Koningin kan ze moeilijk afslaan. Hare Majesteit wil kinderen belonen die een broer of zus met een ziekte of beperking helpen. Mai heeft zo'n broer met een beperking. "Ik draag zijn boekentas of help hem zijn jas aandoen. Voor mij is dat een kleine moeite, maar voor hem maakt het een groot verschil", legt Mai uit.

Ik draag mijn broer zijn boekentas, help hem met zijn jas aandoen en help hem de trap op.

Mai Mareen

Belonen 

"Broers of zussen van kindjes met een beperking doen fantastische dingen", voegt Tine Kuypers van vzw Iedereen Leest toe. "Ze nemen vaak extra zorgtaken op zich. Daarom belonen we hen met een bijzonder bezoek van de Koningin."

Beetje stress

Mathilde doet elk jaar mee met de Voorleesweek. Volgens Tine Kuypers kan Mathilde heel goed voorlezen. "En dat zeg ik niet enkel omdat ze komt voorlezen." Toch is Tine best wel een beetje zenuwachtig. "Ik ben er altijd een gezond nerveus voor, maar het komt altijd wel goed", lacht Tine. 

Paola is hier ook

Dubbel Koninklijk bezoek in Antwerpen vandaag zelfs, want ook Koningin Paola is in het stad. Ze is hier in het kader van het programma School van de Hoop. De Stichting Koningin PAOLA steunt namelijk vernieuwende pedagogische projecten die de integratie van de leerlingen en hun familie willen bevorderen. Koningin Paola is vandaag in Basisschool De Wereldreiziger in Antwerpen.

Paola

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!