Maximum 13.000 deelnemers aan Dodentocht

donderdag 2 november 2017 - 15:22
drukte tijdens de dodentocht
De Dodentocht in Bornem zal er volgend jaar helemaal anders gaan uitzien. Belangrijkste verandering is dat de organisatie een limiet voor het aantal deelnemers instelt.

 

Voor de editie van dit jaar werkten de organisatoren voor de eerste keer al enkel met voorinschrijvingen. Ze hoopten zo het aantal deelnemers wat binnen de perken te houden, aangezien de wandeltocht van 100 kilometer erg populair blijft. Toch waren er bijna 14.000 deelnemers. "Te veel", vindt Thomas D'Hondt van de organisatie. "Vanaf nu wordt 13.000 stappers het maximum. Dat doen we om de veiligheid en het comfort van de deelnemers te waarborgen. Daarnaast gaan we met twee startzones werken, waardoor de drukte dus was meer gespreid wordt."

Er wordt ook niet meer gestart op het Abdijplein maar in het recreatiedomein Breeven.  Volgend jaar vindt de Dodentocht plaats op 28 augustus.  De voorinschrijvingen starten normaal gezien op 1 februari.  Er wordt geen voorrang gegeven aan wie al eerder meestapte.  Wie zich eerst aanmeldt, kan vertrekken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!