Meer dan 900.000 sms'jes voor zieke baby Pia zijn binnen: "Onwaarschijnlijk hoe heel België ons berichtjes stuurt"

woensdag 18 september 2019 - 05:35
Dylan Van Rooy
mama met Pia
Foto: VRT NWS
De sms-actie voor de zieke baby Pia heeft haar doel bereikt. Op enkele dagen tijd liepen er 917.000 berichten binnen, elk goed voor 2 euro steun. Met het geld willen de ouders van Pia een medicijn bekostigen waardoor de levenskwaliteit van het meisje aanzienlijk zou verbeteren. Pia lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte SMA 1.

De ouders van Pia hadden ook al benefiets georganiseerd en een website opgezet, maar pas toen ze de sms-actie lanceerden, raakte alles in een stroomversnelling. Mensen stuurden massaal berichten en nu is het doel dus bereikt.

Per bericht gaat er 2 euro naar de ouders van Pia, want de telecomoperatoren rekenen voor zulke acties voor goede doelen geen kosten aan. Er werd ook een bankrekening geopend waarop mensen konden storten en samen met de 917.000 gestuurde sms'jes is het doel van 1,9 miljoen euro bereikt. Dat is de kost van Zolgensma, een medicijn ontwikkeld door het farmabedrijf Novartis-AveXis in de Verenigde Staten. 

In "Vandaag" gaf Ellen, de moeder van Pia, nog een stand van zaken. Toen stond de teller nog op 820.000 sms'jes. "Het is onwaarschijnlijk. Toen ik gisteravond naar mijn werk vertrok, zaten we aan 20.000 en daarna is het gewoon geëxplodeerd. Het is onwaarschijnlijk hoe heel België en zelfs Nederland ons steunen en berichtjes sturen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!