Minder ruzie door groenere speelplaats

woensdag 15 mei 2019 - 11:28
Elisabeth De Weerdt
groene speelruimte
Foto's: Oudercomité De Ceder
Het is openschooltuinendag, leerkrachten kunnen vandaag bij andere scholen op bezoek gaan en inspiratie opdoen om hun school groener te maken. En een groenere speelplaats heeft veel voordelen...

Vandaag zetten veertien scholen in onze provincie hun poorten, en vooral hun tuinen open voor andere scholen. Basisschool de Ceder in Kessel bij Nijlen doet mee met de openschooltuinendag. De school heeft bijvoorbeeld het beton van hun speelplaats eruit gehaald en vervangen door boomschors. Ook hebben ze nu inheemse bomen, een vogelbosje, een rustige zone met zitbanken en een wilgenhut, een amfitheater, een speelheuvel, en ook een kruidentuin op de speelplaats. 

"Minder pijntjes"

Een groenere speelplaats is goed voor de biodiversiteit. "Het heeft ook nog andere voordelen", zeg juf Liesbeth Volckaert van basisschool de Ceder. "Door deze indeling is er voor elk kind wat wils: hij kan rustig ergens zitten, avontuurlijk klimmen of een optreden geven in het amfitheater. We merken nu al dat er minder ruzie is, er rustiger gespeeld wordt en er minder pijntjes zijn."

 


 

groenere speelplaats

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!