Mol en Turnhout steeds populairder voor toeristen

woensdag 10 juli 2019 - 09:08
Anneke Hermans
Volgens Wim Caeyers, burgemeester van Mol, is het Zilvermeer in Mol ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters
Foto: Radio 2
De provincie Antwerpen is populair bij toeristen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Bijna de helft van de 1,9 miljoen overnachtingen door toeristen in de regio Kempen gebeuren in Mol. Ook de gemeente Turnhout wordt steeds populairder.

Het is goed vertoeven in onze provincie. Ook voor toeristen. Niet alleen de stad Antwerpen is populair, ook de regio Kempen wordt steeds vaker bezocht. Daar werd vorig jaar zo'n 1,9 miljoen keer overnacht door toeristen. Bijna de helft van die overnachtingen zijn in de gemeente Mol. Daarmee doen ze het beter dan Mechelen of Lier.

Gouden driehoek

Dat Mol zo populair is, komt volgens burgemeester Wim Caeyers door de verschillende troeven die de gemeente te bieden heeft. “Enerzijds is Mol heel groen. Denk maar aan de abdij van Postel. Daarnaast heb je de Molse meren met de witte zandstranden. Ook ons centrum is een troef want je kan er gezellig winkelen. Het is voor mij de gouden driehoek”, zegt burgemeester Caeyers.

Nieuwe fietsbrug

In Mol willen ze in de toekomst nog meer toeristen aantrekken. Daarom werken ze aan toeristisch ontwikkelingsplan. “We willen in de toekomst graag een toeristisch onthaalcentrum bouwen in het hartje van de Molse meren. Dat is de plek waar de meeste toeristen komen. Verder denken we ook aan een fietsbrug om verschillende attracties met elkaar te verbinden.”

Ondertussen krijgt de gemeente Mol ook concurrentie van Turnhout. Daar is het aantal overnachtingen sinds 2016 verdubbeld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!