Nederlander prijst Antwerpse horecazaken aan in eigen overlijdensbericht
wo 20 mrt. - 10:52
Millefeuille
Volgens Albert vind je de beste millefeuille bij chocolatier Del Rey in Antwerpen. "We hebben het nieuws gisteren te horen gekregen. We betreuren het overlijden van meneer uiteraard", aldus een van de zaakvoerders. "Maar het doet wel deugd om te weten dat de mensen tot bij ons geraken en dat ze appreciëren wat we maken. We zijn enorm vereerd."
Millefeuilles
Garnaalkroketten
"Hij kwam hier zo'n drie keer per maand", vertelt Jurgen van Fish a'gogo. "Met zijn elektrische fiets kwam hij dan aangereden. De laatste keer dat ik hem zag, was hij aan de beterhand. Dat hij er nu niet meer is, vind ik heel erg." Volgens Albert moet je de garnaalkroketten van Fish a'gogo zeker geproefd hebben. "Hij kocht hier soms tien à vijftien garnaalkroketten om ze te laten proeven in restaurants in Rotterdam of bij mensen die hij kende. Hij vond onze garnaalkroketten blijkbaar de beste en wilde ze zelfs laten importeren. Hij stuurde ook andere mensen naar onze zaak. Dat hij ons nu vernoemt, is natuurlijk wel leuke publiciteit."
Horecazaak fish a'gogo
Filet d'Anvers
Ook bij slagerij Scaldis kwam Albert soms over de vloer. Vooral de filet d'Anvers viel bij hem in de smaak. De zaakvoerders herinneren hem als een man die "altijd goedgehumeurd" was. "Zulke figuren maken een stad rijker", zegt slager Filip Vercruyssen. "Het is de eerste keer dat ik zo'n overlijdensbericht zag. Het is leuke reclame die je natuurlijk niet verwacht. We hebben het bericht geplastificeerd en opgehangen in onze zaak."
Slager Filip Vercruyssen van beenhouwerij Scaldis
Albert was een levensgenieter en hield van reizen. Er staan dus ook nog een paar zaken in Zuid-Afrika en enkele aanraders uit zijn thuisstad Rotterdam op de lijst.