Onbekende legt gevaarlijke hindernissen op rijbaan in Tongerlo

dinsdag 14 januari 2020 - 20:48
Carla Mertens
landweg met auto die aan komt rijden
foto: google maps
De politie van de zone Zuiderkempen is op zoek naar een onbekende die afgelopen weekend takken op een rustige rijweg in Tongerlo heeft gelegd. Het is al de derde keer dat dat gebeurt. Het gaat om een muur van takken van wel 1.5 meter hoog. Er is een autobestuurder tegenaan gereden met blikschade tot gevolg.

Afgelopen weekend is een autobestuurder tegen een muur van takken aangereden, op de weg Zandvoort in Tongerlo bij Westerlo. Dat meldt rtv. "Het gaat om een muur van takken van wel 1.5 meter hoog, tot zo'n meter breed. Gelukkig bleef het beperkt tot lakschade" zegt Chris Wandelseck van de politie Zuiderkempen.

Het is bovendien al de derde keer dat er zo'n muur van takken op die weg wordt gelegd. Afgelopen weekend maar ook in december en april van vorig jaar. 

Misnoegde buurtbewoner(s) of spelende kinderen?

"Zijn het spelende kinderen of zijn sommige mensen misnoegd dat de weg Zandvoort als sluipweg wordt gebruikt?" aldus nog Wandelseck. Buurtonderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen. Zandvoort is een rustige weg tussen de weilanden met op het einde een 20-tal huizen. Mensen die iets verdachts hebben gezien, mogen altijd de politie contacteren.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!