Overstromingen voorkomen: overheid vraagt raad aan inwoners Klein-Brabant

dinsdag 26 maart 2019 - 16:32
Laura Keersmaekers
Man met laarzen in het water
Foto: Belga
Vanaf vandaag kan je als inwoner van Puurs Sint-Amands en Bornem ideeën geven om overstromingen tegen te gaan. Zo wil de Vlaamse overheid de gemeenten en bewoners inschakelen om een oplossing te vinden voor de problemen in het gebied.

De streek heeft eerder al veel last gehad van overstromingen bij hevige regenval. En de grote werken die tot nu toe gedaan zijn, helpen niet. Projectleider Ivo Terrens van de Vlaamse Milieu Maatschappij hoopt dat het bundelen van de krachten tot nieuwe inzichten kan leiden: "We hebben in de regio samen met de gemeenten en andere waterbeheerders al heel wat werken gedaan, onder meer door het aanleggen van wachtbekkens, maar er is toch nog meer nodig. Daarom willen we nu samen met de gemeentebesturen en de inwoners kijken of we nog dingen kunnen veranderen en op welke maatregelen we het best kunnen inzetten".

Tips van inwoners

Heel wat gemeenten tekenden een charter om deel te nemen aan het initiatief. Zelf kan je als inwoner via deze website kijken of jouw huis in overstromingsgebied ligt of niet. En je kan ook via die website zelf voorstellen doen om het overstromingsrisico te beperken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!