Pieter Embrechts presenteert Night of the Proms én treedt er op

dinsdag 10 juli 2018 - 08:42
Pieter Embrechts
Pieter Embrechts wordt de nieuwe presentator van Night of the Proms. Hij vervangt Kobe Ilsen, die de afgelopen drie jaar de concertreeks leidde. Embrechts zorgt meteen voor een primeur: behalve gastheer zal hij ook enkele nummers brengen in het Sportpaleis. En net die combinatie trok hem over de streep.

Gecharmeerd

Drie jaar geleden al klopte de organisatie van Night of the Proms aan bij Pieter Embrechts. Hij was toen met andere projecten bezig en bedankte voor het aanbod. Vorig jaar dook Embrechts plots wel op in de show, zij het virtueel. Hij bracht er - via het scherm boven het podium - het duet “Envoûte moi” met Isabelle A. “Ik ben toen gaan kijken en ik was behoorlijk gecharmeerd”, zegt de zanger. “Zowel door de vormgeving als door de muzikale variatie."

Suzanne Vega

De afgelopen maanden ging de organisatie opnieuw met Embrechts rond de tafel zitten. "Toen ik naar de Proms ging kijken, was ik net aan het touren met "A street concert", een concertvoorstelling over mensen die je tegen het lijf kan lopen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen. Toen ik het gigantische scherm op de Proms zag, leek het mij fantastisch om daar ooit een nummer uit de voorstelling te kunnen brengen met bijhorende kortfilm."

"We raakten weer in gesprek en plots kreeg ik de vraag of ik de avond niet wilde presenteren en ook muzikaal een inbreng wilde hebben. Toen ik hoorde dat Suzanne Vega een van de artiesten zou zijn, heb ik toegezegd.” 

"Spannender"

Dat de presentator ook zélf muzikale gast is, is nieuw voor Night of the Proms in ons land. “De combinatie maakte de vraag meteen gelaagder én spannender. Bovendien zal ik ook zaken mogen brengen die aansluiten bij mijn eigen muzikale parcours. Het is een mooie gelegenheid om mijn werk voor een groot publiek te brengen.”

Embrechts treedt in de voetsporen van Carl Huybrechts en Kobe Ilsen, die respectievelijk dertig en drie seizoenen achter hun naam hebben staan. “Mijn stijl zal uiteraard anders zijn dan die van hen. Het wordt spannend, maar sowieso fijn.”

Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!