Politie schiet man dood in Zemst

dinsdag 12 februari 2019 - 15:13
Jasmien Leboy
Locatie schietpartij
Op de grens tussen Mechelen en Hofstade, een deelgemeente van Zemst, is een man van 34 neergeschoten door de politie. Dat meldt het parket van Antwerpen. De man is overleden aan zijn verwondingen. Voor de man werd neergeschoten, had hij vier mensen verwond met een mes. Een van hen is zwaargewond.

Vier slachtoffers

Rond 10 uur werd de politie opgeroepen voor een zaak van huiselijk geweld in Mechelen: een man zou zijn vrouw hebben neergestoken in hun appartement in de Mahatma Gandhistraat. Toen de politie ter plaatse kwam, sloeg de man op de vlucht. Onderweg maakte hij nog drie slachtoffers. Zo stak hij een fietser neer die toevallig voorbijreed. Het slachtoffer is zwaargewond

Overleden aan verwondingen

De achtervolging eindigde uiteindelijk 400 meter verderop, op het grondgebied van Zemst, vlak bij een filiaal van warenhuisketen SPAR in de Tervuursesteenweg. De politie loste verschillende schoten, waarna de man overleed aan zijn verwondingen. 

Bekend bij gerecht

De man was al bekend bij het gerecht, al is voorlopig niet bekend voor welke feiten. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die nu ter plaatse komt. Er wordt onderzocht of het gaat om een geval van wettige zelfverdediging van de politie, zegt Nele Poelmans van het parket Antwerpen. De omgeving rond de supermarkt is afgesloten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!